Mișcare scenică

Ruxandra Elena Petrea

Ruxandra a urmat cursurile Liceului de Artă “George Enescu”, secția coregrafie iar la vârsta de 18 ani și-a început cariera de balerină profesionistă la Opera Națională București.

Despre Ruxandra

Punem lumea în …

mișcare scenică ?

„Fiți veseli ! Fiți triști ! Acum, urmăriți pe cineva !

Ești uriaș ! Ești un pitic mic, mic, mic !”

Acestea sunt câteva dintre indicațiile expertului în artă coregrafică, Ruxandra Elena Petrea în timpul exercițiilor de mișcare scenică.

Fiecare dintre copiii participanți se străduiește să execute cât mai corect cele sugerate de profesor. Niciunul nu poate greși. Fiecăruia îi este respectată personalitatea și fiecare înțelege că este diferit.

Prin exerciții de conștientizare a mișcării, de control şi îndreptarea corpului pe loc şi în mişcare, de ținută corectă, de echilibru sau de pierderea echilibrului,

de întinderi şi relaxări, schimbări de direcție și de ritm, acrobaţie pentru dezvoltarea mobilităţii articulaţiilor, a îndemânării, târâri, căţărări, rostogoliri, sărituri, improvizație, copii își înțeleg mai bine corpul, devin inventivi în exprimare, se concentrează mai mult.

„Marele câștig pentru acești copii, va fi dezvoltarea toleranței și solidarității în relațiile cu cei din jur. Ei scapă de inhibiție și își dezvoltă capacitatea de comunicare” spune Ruxandra.

Distribuie pe rețelele de socializare