Ruxandra Elena Petrea
fondator și Director Artistic

Pasiunea Ruxandrei este aceea de a învăța copii să iubească dansul în general, baletul în special. Copii au diferite nevoi și abilități dar Ruxandra se asigură că elevele ei se simt evaluate și implicate în procesul de învățare în mod egal.

Clasele ei, oferă un mediu energizant de învățare, creativ și distractiv pentru copii de toate vârstele. Cuvântul de ordine al studioului său de balet, este entuziasmul !

  

Ruxandra face balet de la vârsta de 4 ani. A urmat cursurile Liceului de Artă „George Enescu”, secția coregrafie iar la vârsta de 18 ani și-a început cariera de balerină profesionistă la Opera Națională București . Este absolventă a Universității Române de Știinte și Arte „Gheorghe Cristea“, secția artă coregrafică.

Ca balerină la Opera Națională a dansat în “Lacul Lebedelor”, “Giselle”, “Fata rău păzită”, “Coppelia” sau “Bayadera” dar rolul favorit este acela din “Don Quijote”. De-a lungul carierei a avut colaborări cu TVR 1, PRO TV, ANTENA 1, PRIMA TV sau Opereta din Viena. Pasiunea ei, baletul, a purtat-o pe aproape toate continentele, legând prietenii din Germania, Austria, Olanda, Franța, Luxemburg, Belgia, Italia, Marea Britanie până în Japonia sau Coreea.

„Atunci când am întemeiat în 2013, Ruxandra Ballet Studio am conceput un program care are la baza metoda Vaganova pentru dans clasic și metoda Martha Graham pentru dans contemporan.  Abilitățile mele de comunicare și adaptare la nivel mental și afectiv al elevilor mei, precum și capacitatea de a stimula interesul lor pentru dans, au fost principalele căi prin care am atins rezultatele scontate; copii care sunt elevi la liceul de coregrafie Floria Capsali din București, o eleva acceptată să își desăvârșească studiile la Balletakademie Wiener Staatsoper, școala cu cel mai inalt nivel profesional !

În grila cursurilor se regăsesc, pe lângă dans clasic și dans contemporan, și ateliere interactive cu tematică din balete sau mișcare scenică pentru copii

Ruxandra a creat 2 publicații pentru copiii care iubesc arta dansului!

În 17 august 2016 apare cartea senzoriala ,,BALERINA’’,un concept complex ce este din material textil (sau fetru ) cu activități din lumea reală în care copii învață de exemplu să deschidă nasturii punând nuferii pe „Lacul lebedelor” sau să facă o fundă din părul balerinei. Astfel, se dezvoltă cunoașterea de culori, forme, obiecte și dezvoltarea cognitivă.

Micuța Balerină – Activități creative de balet: 5-9 ani” (Ediție tipărită, 2019) și e-book (pdf) apare în  data de 2 decembrie 2019.

Gama variată de activități pe care o propune cartea (rebus, jocul „unește punct-cu-punct”, numărătoarea și mișcările din balet etc.) îi sprijină pe copii în studiul dansului clasic. Nu în ultimul rând, cartea oferă o oportunitate deosebită pentru fiecare copil să descopere prin joc și imaginație minunatul univers al baletului.

Ambele publicații sunt instrumente pedagogice unice, marca RUXANDRA Ballet Studio!

,,Arta dansului continuă și acasă’’ este programul de cursuri ONLINE pentru copii care a început în 30 martie 2020 pe platforma ZOOM.

Pe fundalul pandemiei de coronavirus, Ruxandra a continuat orele pentru că mișcarea cu care au fost obișnuiti copii, să nu se întrerupă!

,,As vrea să transmit celorlalți profesori care predau Arta Dansului, să fie deschiși la această provocare, să utilizeze creativ tehnologia și să se implice pentru ca activitățile care aduc un beneficiu umanității, să continue!’’.

Pasiunea Ruxandrei pentru balet s-a transmis copiilor cu care lucrează, oferindu-le un mediu energizant de învățare, armonios, creativ și totodata distractiv !

Ruxandra Ballet Studio nu este un studio tradițional, e mai mult decât atât, un spațiu cultural, care oferă oportunitatea copiilor și adolescenților să își manifeste deschis latura artistică.

Ruxandra Ballet Studio oferă prin aceste cursuri de balet, copiilor, adolescenților dar și adulților, posibilitatea de a deprinde elementele tehnice specifice baletului clasic dar și ocazia de a găsi bucuria artistică, bucuria dansului, imaginația și câștigarea încrederii în forțele proprii.

Distribuie pe rețelele de socializare