„Micuța balerină”

Pe data de 2 decembrie 2019, a apărut cartea „Micuța Balerină – Activități creative de balet: 5-9 ani” (Ediție tipărită, 2019), autoare Ruxandra-Elena Petrea, profesoară de balet și fostă balerină profesionistă la Opera Națională București

Ruxandra a conceput această carte pentru copii din pasiune pentru dans și interes pentru educația non-formală. Gama variată de activități pe care o propune cartea (rebus, jocul „unește punct-cu-punct”, numărătoarea și mișcările din balet etc.) îi sprijină pe copii în studiul dansului clasic. Nu în ultimul rând, cartea oferă o oportunitate deosebită pentru fiecare copil să descopere prin joc și imaginație minunatul univers al baletului.

Cartea include ilustrații originale realizate de către Simina Popescu, iar conceptul acestei publicații aparține companiei Ruxandra Ballet Studio, având codul ISBN 978-973-0-30799-3. Sponsorizarea a fost realizată de către compania Boromir căreia îi mulțumim pentru sprijinul acordat acestui proiect educațional inedit.

Cartea poate fi comandată online la https://ruxandraballet.ro/carte/ sau de pe Facebook!

RUXANDRA BALLET STUDIO este un loc în care dansul reprezintă un mod minunat de a explora lumea și de a ne cunoaște mai bine pe noi înșine!

Despre autoare

Ruxandra-Elena Petrea a avut o carieră de peste 30 de ani ca balerină profesionistă, iar din 2013 este fondatorul și directorul artistic la „Ruxandra Ballet Studio”.

Motto-ul studioului – “Dansul este limbajul ascuns al sufletului” susține misiunea proiectului, și anume educația prin artă și mișcare recreațională.

Pe lângă cursurile pentru copii de balet, dans contemporan, jazz și ateliere de miscare, Ruxandra a conceput cartea senzorială unică „Balerina” (2016), ce conține diverse activități din lumea dansului pentru copii între 3 și 8 ani. Cartea, realizată din materiale textile (bumbac și fetru), reprezintă o alternativă educativă care susține dezvoltarea abilităților psihomotorii ale copiilor și încurajează creativitatea celor mici.

Acest proiect a beneficiat de sprijinul sponsorilor:

Contact Ruxandra Ballet Studio

Telefon: +4 0745 877 268
Facebook: Ruxandra Ballet Studio
E-mail: contact@ruxandraballet.ro
Website: https://www.ruxandraballet.ro/
Adresa: Calea 13 Septembrie 221- 225, et.3, București, Sector 5.

Distribuie pe rețelele de socializare