Ruxandra Elena Petrea
fondator și Director Artistic

Pasiunea Ruxandrei este aceea de a învăța copii să iubească dansul în general, baletul în special. Copii au diferite nevoi și abilități dar Ruxandra se asigură că elevele ei se simt evaluate și implicate în procesul de învățare în mod egal.

Clasele ei, oferă un mediu energizant de învățare, creativ și distractiv pentru copii de toate vârstele. Cuvântul de ordine al studioului său de balet, este entuziasmul !

  

Ruxandra face balet de la vârsta de 4 ani. A urmat cursurile Liceului de Artă „George Enescu”, secția coregrafie iar la vârsta de 18 ani și-a început cariera de balerină profesionistă la Opera Națională București . Este absolventă a Universității Române de Știinte și Arte „Gheorghe Cristea“, secția artă coregrafică.

Ca balerină la Opera Națională a dansat în “Lacul Lebedelor”, “Giselle”, “Fata rău păzită”, “Coppelia” sau “Bayadera” dar rolul favorit este acela din “Don Quijote”. De-a lungul carierei a avut colaborări cu TVR 1, PRO TV, ANTENA 1, PRIMA TV sau Opereta din Viena. Pasiunea ei, baletul, a purtat-o pe aproape toate continentele, legând prietenii din Germania, Austria, Olanda, Franța, Luxemburg, Belgia, Italia, Marea Britanie până în Japonia sau Coreea.

„Atunci când am întemeiat în 2013, Ruxandra Ballet Studio am conceput un program care are la baza metoda Vaganova pentru dans clasic și metoda Martha Graham pentru dans contemporan.  Abilitățile mele de comunicare și adaptare la nivel mental și afectiv al elevilor mei, precum și capacitatea de a stimula interesul lor pentru dans, au fost principalele căi prin care am atins rezultatele scontate; copii care sunt elevi la liceul de coregrafie Floria Capsali din București, o eleva acceptată să își desăvârșească studiile la Balletakademie Wiener Staatsoper, școala cu cel mai inalt nivel profesional !

Am introdus în grila cursurilor, pe lângă dans clasic și dans contemporan, ateliere interactive cu tematică din balete, mișcare scenică pentru copii și am lansat prima revistă de balet din Romania, în februarie 2014.

În 2017 revista se reinventează, iar Lumea în mișcare va fi o publicație de cultura menită să informeze și să cizeleze societatea,adresandu-se cunoscatorilor dar si celor care vor să descopere un stil de viață !

Pasiunea mea pentru balet s-a transmis copiilor cu care lucrez, oferindu-le un mediu energizant de învățare, armonios, creativ și totodata distractiv !”

Ruxandra Ballet Studio nu este un studio tradițional, e mai mult decât atât, un spațiu cultural, care oferă oportunitatea copiilor și adolescenților să își manifeste deschis latura artistică.

Ruxandra Ballet Studio oferă prin aceste cursuri de balet, copiilor, adolescenților dar și adulților, posibilitatea de a deprinde elementele tehnice specifice baletului clasic dar și ocazia de a găsi bucuria artistică, bucuria dansului, imaginația și câștigarea încrederii în forțele proprii.

Distribuie pe rețelele de socializare