Cursuri de balet pentru copii

Ruxandra Elena Petrea

Ruxandra a urmat cursurile Liceului de Artă “George Enescu”, secția coregrafie iar la vârsta de 18 ani și-a început cariera de balerină profesionistă la Opera Națională București.

Despre Ruxandra

Acest curs de balet clasic oferă tuturor copiilor oportunitatea de a se exprima artistic în cadrul unui centru de excelență creat special pentru ei și pentru performanțele lor…

Participanții la acest curs își vor dezvolta gândirea creativă având ocazia de a-și exprima imaginația, a-și echilibra emoțiile, a se respecta reciproc, a se accepta și tolera și nu în ultimul rând de a-și depășii propriile limite , căpătând astfel încredere în forțele proprii.

Beneficii:

  • menținerea poziției sănătoase și normale pentru dezvoltarea optimă a corpului;
  • dezvoltarea motricității și elasticității;
  • asimilarea istoriei baletului cât și a pașilor de bază a acestuia;
  • exprimarea trăirilor și emoțiilor prin mișcare;

Fluturași – “Modul Minibalet” 3-5 ani

Creat special pentru copii de 3-5 ani, orele sunt structurate sub forma unor jocuri care dezvoltă calitățiile motorii (mersul, saritura, etc), imaginația, orientarea în spațiu, autoexprimarea prin dans și dezvoltarea senzorială cu ajutorul cărții unice BALERINA – creată de profesor Ruxandra Petrea.

Obiective: sănătate optimă, echilibrarea emoțiilor, încredere în forțe proprii, practica bună a elementelor de balet.

Durata unui curs – 50 minute.

PINK “Modul -Balet Preparator” 5-8 ani – Începător

Programa conține exerciții adecvate vârstei,menținerea poziției optime a corpului, aprecierea spațiului și ritmului, teoria baletului.

Modulul cuprinde aproximativ 60 de ore și include exerciții la sol, bară, la centrul sălii, diagonale, sărituri, compozitii de grup.

Obiective: sănătate optimă, echilibrarea emoțiilor, încredere în forțe proprii, practica bună a elementelor de balet.

Durata unui curs -60 minunte

PINK “Modul -Balet Preparator” 5-8 ani – Avansat

Programa cursului precedent, i se adaugă exerciții ce pregătesc corpul și musculatura pentru studiul dansului clasic.

De acum, se pot face compoziții individuale.

Obiective: sănătate optimă, echilibrarea emoțiilor, încredere în forțe proprii, practica bună a elementelor de balet.

Durata unui curs -60 minunte

BLUE “Modul Balet Preparator 2” 8-14 ani

Începând cu această vărstă, copii încep studiul dansului clasic dupa metoda Vaganova (programa rusă), cu exerciții la bară, mijloc, sărituri și variații din balete, cu scopul de a performa în festivaluri și concursuri de balet.

Recomandare generală: participarea la cele două spectacole anuale organizate de Ruxandra Ballet Studio.

Obiectivele sunt: sănătate optimă, echilibrarea emoțiilor, încredere în forțe proprii, practica bună a elementelor de balet, abilități de apreciere a spațiului și ritmului.

Durata unui curs – 60 minute.

Balet violet

VIOLET  “Modul Balet Preparator 3” 11-14 ani

Programa de studiu este metoda Vaganova (programa rusă), cu exerciții la bară, mijloc, sărituri, variații din balete, cu scopul de a performa în festivaluri și concursuri de balet și exerciții de poante (*).

Obiectivele sunt: sănătate optimă, echilibrarea emoțiilor, încredere în forțe proprii, practica bună a elementelor de balet, abilități de apreciere a spațiului și ritmului, deprinderea tehnicii de poante.

Caracterul profesionist este dat de instruirea Doamnei profesoare Ruxandra Petrea, fostă balerină profesionistă la Opera Națională din București timp de 30 de ani, cu experiență pe scenele lumii.

Recomandări: participarea la cele două spectacole anuale organizate de Ruxandra Ballet Studio și vezi articolele Primele poante de balet și Istoria poantelor de balet, de pe Blogul Ruxandrei.

(*) Exercitiile în poante încep la 11 ani, conform cu standardele internaționale, pentru acest tip de studiu făcându-se exerciții pregătitoare speciale.

Durata unui curs – 60 minute.

Distribuie pe rețelele de socializare