Blog

Arta dansului continuă și acasă

Am creat acest program în lumina noilor evenimente pentru că ne dorim ca elevii noștri să poată continua cursurile de balet și dans contemporan în siguranță.

Astfel,cursurile Ruxandra Ballet Studio se mută în online și asta înseamnă că:

  1. Stăm acasă și ne conectam pe platforma ZOOM. Veți primi o invitație pentru participarea la cursul din ziua și ora corespunzătoare grupei din care faceți parte.
    Vă rog, fiți punctuali!
  2. Avem programul fixat pe o săptămâna, ne vedem, ne auzim, glumim și derulăm orele online, în care primim sfaturi pentru execuția tehnică a mișcărilor, ritmul muzical, teoria baletului și dans contemporan, iar sâmbătă primiți provocarea săptămânii viitoare, planșe și jocuri.
  3. Acceptul invitației și participarea la cursuri reprezintă acordul dumneavoastră că fiecare oră efectuată, să se regăsească în abonamentul deja plătit.
  4.  Se poate reînnoi abonamentul depunând contravaloarea cursului în contul Ruxandra Ballet SRL, RO62INGB0000999907243464, deschis la ING Bank.

De ce nu cursuri free?

Deoarece fiecare dintre noi e o rotiță mică într-un mecanism mare și banii sunt mijlocul prin care menținem o circulație sănătoasă de informație, servicii și bunuri între noi, printr-un numitor comun, simplu si clar.

 

 

„Micuța balerină”

Pe data de 2 decembrie 2019, a apărut cartea „Micuța Balerină – Activități creative de balet: 5-9 ani” (Ediție tipărită, 2019), autoare Ruxandra-Elena Petrea, profesoară de balet și fostă balerină profesionistă la Opera Națională București

Ruxandra a conceput această carte pentru copii din pasiune pentru dans și interes pentru educația non-formală. Gama variată de activități pe care o propune cartea (rebus, jocul „unește punct-cu-punct”, numărătoarea și mișcările din balet etc.) îi sprijină pe copii în studiul dansului clasic. Nu în ultimul rând, cartea oferă o oportunitate deosebită pentru fiecare copil să descopere prin joc și imaginație minunatul univers al baletului.

Cartea include ilustrații originale realizate de către Simina Popescu, iar conceptul acestei publicații aparține companiei Ruxandra Ballet Studio, având codul ISBN 978-973-0-30799-3. Sponsorizarea a fost realizată de către compania Boromir căreia îi mulțumim pentru sprijinul acordat acestui proiect educațional inedit.

Cartea poate fi comandată online la https://ruxandraballet.ro/carte/ sau de pe Facebook!

RUXANDRA BALLET STUDIO este un loc în care dansul reprezintă un mod minunat de a explora lumea și de a ne cunoaște mai bine pe noi înșine!

Despre autoare

Ruxandra-Elena Petrea a avut o carieră de peste 30 de ani ca balerină profesionistă, iar din 2013 este fondatorul și directorul artistic la „Ruxandra Ballet Studio”.

Motto-ul studioului – “Dansul este limbajul ascuns al sufletului” susține misiunea proiectului, și anume educația prin artă și mișcare recreațională.

Pe lângă cursurile pentru copii de balet, dans contemporan, jazz și ateliere de miscare, Ruxandra a conceput cartea senzorială unică „Balerina” (2016), ce conține diverse activități din lumea dansului pentru copii între 3 și 8 ani. Cartea, realizată din materiale textile (bumbac și fetru), reprezintă o alternativă educativă care susține dezvoltarea abilităților psihomotorii ale copiilor și încurajează creativitatea celor mici.

Acest proiect a beneficiat de sprijinul sponsorilor:

Contact Ruxandra Ballet Studio

Telefon: +4 0745 877 268
Facebook: Ruxandra Ballet Studio
E-mail: contact@ruxandraballet.ro
Website: https://www.ruxandraballet.ro/
Adresa: Calea 13 Septembrie 221- 225, et.3, București, Sector 5.

Școala de vară, ediția a III-a

RUXANDRA BALLET STUDIO organizează în perioada 9-21 iulie și 20 august- 1 septembrie 2018, a II-a ediție a ȘCOLII DE VARĂ. Vă oferim cursuri de balet, o opțiune educativă și distractivă de petrecere a timpului liber pe durata vacanței de vară !

Școala de vară, ediția a II-a

RUXANDRA BALLET STUDIO organizează în perioada 9-21 iulie și 20 august- 1 septembrie 2018, a II-a ediție a ȘCOLII DE VARĂ. Vă oferim cursuri de balet, o opțiune educativă și distractivă de petrecere a timpului liber pe durata vacanței de vară !

Marius Petipa

Marius (Ivanovici, potrivit patronimicului rusesc) Petipa s-a născut în oraşul francez Marseille la 11 martie 1818.

Romeo și Julieta

În ziua nunții, în timp ce pregătirile erau în toi și toți membrii familiei împreună cu servitorii sunt ocupați, Julieta bea conținutul sticlei și este găsită de doică în pat, toți membrii familiei fiind anuntați, nunta nemaiputând avea loc.

Cenușăreasa

Balet în doua acte (1945)Muzica de de Serghei Prokofiev (1891-1953)Libretul: Mihai Babuska după Nikolai Volkov, inspirat de povestea lui Charles PerraultDurata: 1 ora și 30 minute

Fantana din Bahchisarai

Fantana din Bahchisarai este un poem coregrafic in 4 acte, cu prolog si epilog, compus de Boris Asafiev (compozitorul caruia i se datoreaza si muzica baletului Flacarile Parisului) pe un libret de Nikolai Volkov, dupa poemul omonim al lui Aleksandr Puskin. Coregrafia poarta semnatura lui Rostislav Zaharov.

La Sylphide

“La Sylphide” este un balet în două acte, iar în primul act, acţiunea se petrece într-un conac scoţian. Este dimineaţa nunţii lui James şi Effie, iar el a adormit în fotoliu.

Raymonda

Balet in trei acte (sase scene)Muzica: Aleksandr GlazunovCoregrafia: Marius Petipa (1898)Premiera mondiala: 7 ianuarie 1898, Teatrul Mariinsky, Sankt Petersburg