Blog

Școala de vară, ediția a II-a

RUXANDRA BALLET STUDIO organizează în perioada 9-21 iulie și 20 august- 1 septembrie 2018, a II-a ediție a ȘCOLII DE VARĂ. Vă oferim cursuri de balet, o opțiune educativă și distractivă de petrecere a timpului liber pe durata vacanței de vară !

Marius Petipa

Marius (Ivanovici, potrivit patronimicului rusesc) Petipa s-a născut în oraşul francez Marseille la 11 martie 1818.

Romeo și Julieta

Opera începe într-o piață publică din Verona unde Samson si Gregorio poartă discuții despre ura lor pentru familia Montague. Apoi își face apariția și Benvolio care încearcă să-i despartă, dar lupta continuă o dată ce vine și Tybalt. Toți aceștia au fost convinși să renunțe la conflict de către copiii celor două familii. Apoi Lady Montague întreabă de Romeo, iar Benvolio și Montague își fac planuri pentru a-l face să renunțe la iubirea care-l mistuie.

Cenușăreasa

Balet în doua acte (1945)Muzica de de Serghei Prokofiev (1891-1953)Libretul: Mihai Babuska după Nikolai Volkov, inspirat de povestea lui Charles PerraultDurata: 1 ora și 30 minute

Fantana din Bahchisarai

Fantana din Bahchisarai este un poem coregrafic in 4 acte, cu prolog si epilog, compus de Boris Asafiev (compozitorul caruia i se datoreaza si muzica baletului Flacarile Parisului) pe un libret de Nikolai Volkov, dupa poemul omonim al lui Aleksandr Puskin. Coregrafia poarta semnatura lui Rostislav Zaharov. Premiera mondiala a baletului a avut loc la 28 septembrie 1934, la Teatrul Kirov (azi Mariinsky) din Leningrad.

La Sylphide

“La Sylphide” este un balet în două acte, iar în primul act, acţiunea se petrece într-un conac scoţian. Este dimineaţa nunţii lui James şi Effie, iar el a adormit în fotoliu.

Raymonda

Balet in trei acte (sase scene)Muzica: Aleksandr GlazunovCoregrafia: Marius Petipa (1898)Premiera mondiala: 7 ianuarie 1898, Teatrul Mariinsky, Sankt Petersburg

Lacul lebedelor

Premiera a avut loc la Balșoi Teatr (Teatrul Mare) din Moscova pe 4 martie (20 februarie stil vechi) 1877, avândul ca dirijor pe Semen Riabov și în coregrafia lui Julius Reisinger. Din păcate, publicul epocii nu era obișnuit cu stilul “simfonic” al unei muzici pentru balet, așa că nu a înțeles bogăția partiturii. La aceasta s-a adăugat și coregrafia mediocră a lui Julius Reisigner, ceea ce a făcut ca primele reprezentații să fie un real eșec.

Balerina – carte senzorială

Cărțile senzoriale sunt niște cărți din material textil (bumbac sau fetru) ce conțin diverse activități pentru cei mici.Scopul acestora este să satisfacă nevoia de joacă, dar și curiozitatea copiilor prin diverse activități ce presupun dezvoltarea senzorială.