Blog

Școala de vară, ediția a III-a

RUXANDRA BALLET STUDIO organizează în perioada 9-21 iulie și 20 august- 1 septembrie 2018, a II-a ediție a ȘCOLII DE VARĂ. Vă oferim cursuri de balet, o opțiune educativă și distractivă de petrecere a timpului liber pe durata vacanței de vară !

Școala de vară, ediția a II-a

RUXANDRA BALLET STUDIO organizează în perioada 9-21 iulie și 20 august- 1 septembrie 2018, a II-a ediție a ȘCOLII DE VARĂ. Vă oferim cursuri de balet, o opțiune educativă și distractivă de petrecere a timpului liber pe durata vacanței de vară !

Marius Petipa

Marius (Ivanovici, potrivit patronimicului rusesc) Petipa s-a născut în oraşul francez Marseille la 11 martie 1818.

Romeo și Julieta

În ziua nunții, în timp ce pregătirile erau în toi și toți membrii familiei împreună cu servitorii sunt ocupați, Julieta bea conținutul sticlei și este găsită de doică în pat, toți membrii familiei fiind anuntați, nunta nemaiputând avea loc.

Cenușăreasa

Balet în doua acte (1945) Muzica de de Serghei Prokofiev (1891-1953) Libretul: Mihai Babuska după Nikolai Volkov, inspirat de povestea lui Charles Perrault Durata: 1 ora și 30 minute

Fantana din Bahchisarai

Fantana din Bahchisarai este un poem coregrafic in 4 acte, cu prolog si epilog, compus de Boris Asafiev (compozitorul caruia i se datoreaza si muzica baletului Flacarile Parisului) pe un libret de Nikolai Volkov, dupa poemul omonim al lui Aleksandr Puskin. Coregrafia poarta semnatura lui Rostislav Zaharov.

La Sylphide

“La Sylphide” este un balet în două acte, iar în primul act, acţiunea se petrece într-un conac scoţian. Este dimineaţa nunţii lui James şi Effie, iar el a adormit în fotoliu.

Raymonda

Balet in trei acte (sase scene) Muzica: Aleksandr Glazunov Coregrafia: Marius Petipa (1898) Premiera mondiala: 7 ianuarie 1898, Teatrul Mariinsky, Sankt Petersburg

Lacul lebedelor

Libretul baletului (în 4 acte) este unul dintre cele mai cunoscute și a fost pus în scenă pentru prima dată în 1877 în Moscova la renumitul Teatru Bolșoi, coregraf fiind Julius Reisinger, având ca sursă de inspirație o veche legendă rusă (după alții, o legendă germană, dacă judecăm după numele personajelor principale: Siegfried, Odette – Odillia, Rotbart ș.a.) și a corespuns pretențiiilor compozitorului rus.

Balerina – carte senzorială

Cărțile senzoriale sunt niște cărți din material textil (bumbac sau fetru) ce conțin diverse activități pentru cei mici. Scopul acestora este să satisfacă nevoia de joacă, dar și curiozitatea copiilor prin diverse activități ce presupun dezvoltarea senzorială.